APPARTEMENT PARTICULIER




ENG
Inspired by Le Corbusier's studio apartment concept, the client wanted to renovate a single floor of his townhouse. The floor is designed as a single free surface, anchored around a pivot, allowing the spatial separation into 3 distinct zones: the kitchen-dining room, the living room, and the open bedroom with a straight access to the terrace. A furniture system connects the bedroom and the kitchen, avoiding the necessity of adding furniture.

The materials used are derived from the industry, affordable and sturdy, they emphasize the economy of means and minimalism. The colors, like a pattern or wallpaper, are made up of deep synthetic pigments. The cone-shaped extractor hood refers to the old chimneys of the French country houses.

FR
Inspiré par le concept d'appartement studio de Le Corbusier, le client souhaitait rénover un seul étage de sa maison de ville. L'étage est conçu comme une seule surface libre, ancrée autour d'un pivot, permettant la séparation spatiale en 3 zones distinctes : la cuisine-salle à manger, le salon, et la chambre ouverte avec un accès direct à la terrasse. Un système de meubles relie la chambre à coucher et la cuisine, évitant la nécessité d'ajouter des meubles.
Les matériaux utilisés sont issus de l'industrie, abordables et robustes, ils soulignent l'économie de moyens et le minimalisme. Les couleurs, comme un motif ou un papier peint, sont constituées de pigments synthétiques profonds. La hotte aspirante en forme de cône fait référence aux anciennes cheminées des maisons de campagne françaises.

ABOUT
Location: Renens
Status: Private client
Collaboratiors: Azra Ural










©ARLAB 2021